13 Ağustos 2015 Perşembe

Bregenz: şirin bir Avusturya kasabası



Bregenz, Avusturya’nın Almanya ve İsviçre sınırında Konstanz Gölü (Bodensee) kenarında yaklaşık 30 bin nüfuslu, küçük, şirin, sakin bir ilçe.

Türkiyeli nüfusun da yoğun yaşadığı bu küçük şehre Zürih Havalimanından ulaşabilirsiniz (120 km). Friedrichschafen havalimanı ise 32 km uzaklıkta ve THY’nin seferleri bulunuyor. Gölün Almanya tarafında ise bir başka güzel şehir Lindau yer alıyor.




Bregenz’e İsviçre’de Zürih veya Almanya’da Münih-Augsburg gezileri esnasında uğrayabilirsiniz. Veya Münih’ten Zürih’e doğru bir rotanız varsa Bregenz güzel bir dinlenme noktası olabilir. Zaten Zürih-Münih trenleri bu şehirde de duruyor.

Gelmişken Almanya ve İsviçre sınırındaki gölün etrafındaki diğer kasabalar da ziyaret edilebilir. İsviçre sınırında göl kenarında güzel ama biraz pahalı balık restoranları yer alıyor.

Bregenz’in sakinliği nedeniyle kongre turizmi de ön planda.




Bregenz’e dinlenmek için gelebilirsiniz. Göl kenarında yürüyüş yapabilir ve bisiklet sürebilirsiniz. Yine gölde çok çeşitli su sporları yapılıyor, bunlara katılabilir, yazın gölde yüzebilir ve kışları yakınlardaki kayak tesisinde kayak yapabilirsiniz. Özcesi Bregenz’e spor yapmak için de gelebilirsiniz.




Bregenz’in şehir merkezi gayet küçük ve şirin. Klasik bir Alman-Avusturya kasabası. Belediye binası, tiyatrosu ve dükkanları yer alıyor. Şehir merkezi göl kenarında ama merkezden tepeye doğru çıktığınızda üst-şehir kısmını da ziyaret edebilirsiniz. Burada eski belediye binası ve çeşitli tarihi evler yer alıyor.




Yine yazın Alp dağlarının yeşilliğini, kışın da ise karını ve manzarasını seyretmek için teleferikle dağa çıkabilirsiniz.

Koşuşturmacalı bir tatil yerine sakin bir tatil istiyorsanız ve güzel bir manzara, temiz hava ve spor yapmayı düşünüyorsanız Bregenz uygun bir destinasyon.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder