23 Mart 2015 Pazartesi

İstanbul’da yürüyüş rotası önerisi



Bu yazıda size İstanbul’un en meşhur yürüyüş rotasını anlatacağım. Bu güzergahı kullanmadıysanız bir haftasonu sevdiklerinizle beraber arşınlayabilirsiniz.

Başlangıç noktamız Fenerbahçe koyu. Fenerbahçe sahili kafeleriyle meşhur olduğu kadar asıl şöhreti Park’ından gelmektedir. Yeşillikler içindeki burnu gezerken ağaçların ve çiçeklerin kokuları denizinkine karışmaktadır. Burası bebekler, çocuklar ve köpekler için mükemmel bir oyun alanı. Fenerbahçe Parkını gezip tekrar geriye doğru Orduevi istikametinde tırmanıp, Orduevinden dümdüz aşağıya salınıyorsunuz ve Caddebostan plajının başlangıcına geliyorsunuz.

Caddebostan plajı çok uygun bir yürüyüş ve bisiklet güzergahına sahip. Bu yol boyunca tempolu şekilde yürürken karşınızdaki Sivri Ada, Yassı Ada ve Kınalıada’yı, denize girenleri, plajda voleybol oynayan amcaları, çimlere yayılmış çiftleri, piknik yapan aileleri, oturak ve masalarını yanında taşıyıp gelen gazete-kitap okuyan aileleri, koşuşturan çocuk ve köpekleri seyredebilirsiniz. Bu seyir sizin yürüyüşünüzün tempolu ve zevkli geçmesini sağlayacaktır.



Caddebostan Migros önüne geldiğinizde yönünüzü Cadde’ye doğru çevireceksiniz. Sahildeki yürüyüş yolu dilerseniz sizi Tuzla’ya kadar götürür ancak meşhur rotamız açısından bu kadarı kâfi. Caddebostan Migros’tan karşıya geçip ünlü barlar sokağını arşınlıyorsunuz. Sokaktan geçerken ki kaldırımlar biraz dardır ve Ege yemekleri sunan restoranlar sizi kâh Ege’nin karşı yakasına kâh bu tarafına alıp götürecek ve sokağa taşan anason kokusu sizi içeri davet etse de siz iyi bir yürüyüşçü olduğunuz için inatla yürümeye devam edeceksiniz.



En sonunda Bağdat Caddesine geldiniz, yürüyüş temponuzu azaltan kalabalığa meydan okuyarak Bostancı yönüne devam edeceksiniz. Sağda solda sizi davet eden kafeleri yok sayarak, özellikle dondurma satan pastane kafeye yüz vermek bir yana orada oturanlara da kızarak yürüyüş hızınızı arttıracaksınız. Şaşkınbakkal’a geldiğinizde yolun karşı tarafına geçebilir ve dilerseniz bu bölgede bir yerde bir çay içmek için mola verebilirsiniz. Molanın ardından Cadde üzerinden hızlı bir tempoyla Göztepe Parkına doğru yürümeyi sürdüreceksiniz. Yolda birkaç mağazada kısa süreli duraklamalara izin var. Önünden geçerken Caddebostan Kültür Merkezine uğrayıp haftanın programını inceleyebilir, sinemadaki son filmlere bakabilir, kitapçıda son çıkan kitapları öğrenebilirsiniz. Ardından yola devam ederken yenilenen ve güzelleşen Göztepe Parkında bir tur atmanızda fayda var.



Bu güzergahı neden mi meşhur? Çünkü biz bu güzergahı bolca kullanmakta ve çevremize bolca tavsiye etmekteyiz. Bu nedenle giderek şöhreti artmaktadır. Siz de kaçırmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder